Mamma80- Du vet vem

Amma eller ge flaska?

Kategori: Allmänt

Ja redan tänker jag prata om amning även om det är långt kvar dit för mig. Detta för att jag är så trött på att folk ska vara sådana viktig pettrar hit och dit ang detta ämne. Och nu i detta inlägget tänker jag ge min åsikt ang detta.

Jag håller absolut med om att det allra bästa är att amma sitt barn. På många sätt är det så. Dom får bättre imunförsvar och man får närheten på ett annat sätt. Men dagens ersättningar som finns är hur bra som helst och innehåller alla vitaminer och mineraler som barnet faktiskt behöver.

Jag har både ammat mina korta perioder och långa. Och Jennifer var den jag ammade längst, ett år, och vet ni vad. Hon var den som var mest sjuk av alla barnen. Claudia ammade jag i 4 månader och sen fick hon ersättning tills hon var 8 månader sen vägrade hon ta flaskan utan ville bara ha riktift mat. Kate ammade jag i 3 och en halv månad sen kände jag att jag var för stressad och hade för mycket att gör för att fortsätta amma. Men alla dessa val har varit MINA val och det valet som varit rätt för oss.

Det finns ingen som kan säga till någon att dens val ang amning är rätt eller fel. Vissa vill amma, men kan inte utav olika anledningar tex för lite mjölk. Andra vill verkligen inte amma för att dom känner inte att det är rätt för dom, och dessa kan ha massor mjölk. Alla har sina egna anledningar till varför dom väljer att göra som dom gör. Men vilken rätt har andra att döma personen? Det finns ingen sådan rätt!

Jag kommer försöka amma mitt kommande barn, fasten jag vet hur jävla ont det gör. Jag har suttit och sparkat på storarumsbordet, jag har gråtit, skrikit ja allt pågrund av att det gjort så ont. Det har tom varit så illa så jag gråtit innan jag satt barnet till bröstet för att jag vet hur ont det kommer göra. Jag kan förstå dom som inte fixar denna smärta! Jag förstår verkligen att tjejer ger upp amningen för det gör så jävla ont i början och tom upp till 2 månader. Hur länge det håller i är olika från person till person.

Däremot så har jag aldrig tagit hjälp av en amningsnapp trots smärtan. Jag har haft salva som gör att såren inte stelnar vilket då inte gör lika ont. Men vi ska köpa en amningsnapp innan förlossningen denna gången för att se om det är något för mig när jag kommit igång med amningen.

Sen en sak till som gör att jag tycker det är fel med all pushning till amning är att fler och fler ställen förbjuder mammor att amma sina barn på kafét, restauranger och andra offentliga platser. Där är något att klaga på!

Men min åsikt är att vad en mamma än väljer att göra så är det ingen som kan säga att det är rätt eller fel. Mamman måste må bra för att barnet ska må bra.

Dela gärna med er av era tankar och ställ frågor så svarar jag gärna!
Hittade ingen passande bild till detra inlägg så därför blir det helt enkelt en långt text inlägg!
Kommentera inlägget här: