Mamma80- Du vet vem

Haichiko

Kategori: Allmänt

Just nu sover nog dom flesta av er som att klockan är 6 typ och det är Söndag. Men kate väckte mig strax innan 5 så fick gå upp och mata henne. Sen efter det har jag varit uppe. 
 
Ja jag skrev ju två små inlägg igår när jag tittade på filmen Haichiko- En vän för livet. En sådan häftig film och sorgsen. 
Och när det sen visade sig att filmen var en sann berättelse då grät jag ännu mer haha.
 
Filmen är baserad på en hund och dess liv som levde i Japan från att den föddes den 10 November 1923 och dog tyvärr den 8 Mars 1935. Hunden hette Haichiko. 
Haichiko skickades till proffesorn Hidesaburō Ueno, där han skulle bo. Haichoko blev sin ägare riktigt trogen. 
 
Varje morgon när Hidesaburō gick till tåget för att åka till Universitetet som han jobbade på, så följde Haichiko med honom och lämnade av han. Efter det Haichiko tillbaka hem för att sedan vara på stationen när Hidesaburō kom tillbaka med tåget. Varje dag hände detta och Haichiko var alltid där i tid.
 
En dag så kom Hichiko till stationen som vanligt och väntade på sin ägare som skulle komma tillbaka. Men Hidesaburō dök aldrig upp. Hidesaburō hade fått en stroke under dagen och avlidit på Universitetet.
Så där satt Haichiko och väntade och väntade. Anhöriga kom och hämtade Haichiko och han flyttades runt till nära och kära, men det slutade med att han sprang till stationen vid rätt tidpunkt för att vänta på sin älskade ägare. 
Detta gjorde han i 9 år innan man hittade han död. Det visade sig att han hade hjärtmask. 
 
Idag finns det en staty som är en avbild av Haichiko vid samma plats där han alltid satt och väntade på sin ägare, och han finns uppstoppad på National Science Museum of Japan i Ueno, Tokyo. 
 
File:Hachiko.JPGHaichiko var en Akita hane. 
File:Hachiko-hakusei.jpgDen uppstoppade Haichiko. 
 
Statyn av Haichiko. 
 
Hachiko - Shibuya Station
 
Får ni tillfälle så titta på Haichiko- En vän för livet
 
Kommentera inlägget här: