Mamma80- Du vet vem

SOCKERFRITT???

Kategori: Allmänt

Kollade tyvärr in på en persons blogg, IGEN, och som vanligt gör han bort sig. Men i detta ämne är han inte heller ensam.

Nu kan man i denna bloggares blogg vinna drickan Vitamin Well som fyller hela kylskåpet. det står även i texten att "Nu tar vi tag i er övervikt ordentligt" och även att om man inte vill bli tjock så ska man undvika coca cola, även light, och andra sockrade och kolsyrade drycker.
Och ja där håller jag med, fast det finns ett MEN, och det är ett stort MEN.

Drycken Vitamin Well som han gör reklam för innehåller ca 7 sockerbitar! Hela 7 sockerbitar, en Coca Cola innehåller 10, så det är inte stor skillnad på dessa två drycker. Och det finns många fler bloggare som gått ut med att denna dryck är sockerfri och nyttig. så det är den inte, inte i den utsträckning som vissa vill få oss att tro i alla fall.

Det är synd att bloggare vill få sina läsare att tro att att vissa drycker och annat är jätte nyttigt och annat, samtidigt som man förstår att dom faktist får betalt för att säga så. Men tycker att det borde ses som falsk marknadsföring.

VAD TYCKER NI OM ATT BLOGGARE VILL HÄLLA I OSS SÅNT SOM INTE ÄR LIKA NYTTIGT SOM DOM PÅSTÅR?

Här har ni vad olika drycker innehåller:

Coca cola, 33 cl 10 sockerbitar

Päron Mer, 33 cl 10 sockerbitar

Apelsinjuice, 25 cl 7,5 sockerbitar

Vitaminwell, 50 cl 7 sockerbitar

Liva Apelsin/Nypon, 30 cl 8 sockerbitar

 

Med tillsatt socker menas till exempel socker, stärkelsesirap, fruktos, honung, sirap. Sockerinnehållet är omräknat till antal sockerbitar, en sockerbit väger cirka 3 gram.

Kommentera inlägget här: